Har du noen gang opplevd at kunden etterspør lydisolerte vegger og tak? Undersøkelser viser at lydisolasjonen er for dårlig i over 20% av alle konstruksjoner som bygges – selv om gjeldende krav er oppfylt. Ved siden av lyddemping er ROCKWOOL sine isolasjonsprodukter brannsikre. Det er et veldig godt salgsargument overfor dine kunder, når de skal velge isolasjonsplater.
– Vi vet at våre ubrennbare materialer kan bidra til å redusere risikoen for brannspredning og gir ekstra tid til redning av liv og verdier hvis uhellet skulle være ute. Denne ekstra sikkerheten er verdt å ta med seg, sier Torkel Wæringsaasen, marketing manager i Rockwool.
BLI BYGGMAKKER PROFF KUNDE
Ulike plater til ulik isolasjon
Når det kommer til ROCKWOOL sine isolasjonsplater, er den gode evnen til støydemping ett av de unike egenskapene som fremhever seg.
Steinullens tyngde, og oppbygging, med luftfylte hulrom som innbyrdes er i kontakt med hverandre gir gode, lydabsorberende og lydregulerende egenskaper. Det er derimot også andre egenskaper ved ROCKWOOL sine isolasjonsplater som er nyttige å nevne i dialog med kunden.
– Uansett hvilke av våre steinullprodukter som brukes, vil kunden få en energieffektiv bolig der det blir enklere å holde en stabil temperatur i de ulike rommene. Det vet vi sluttbrukeren setter pris på, fortsetter Wæringsaasen.
ENERGIEFFEKTIVITET: Med Rockwool vil boligen få et stabilt inneklima.
Her er Rockwool sine ulike isolasjonsplater
Flexi A-plate
Skal du få en riktig isolert vegg er det viktig at isolasjonsplatene sitter godt mellom stenderne og fyller ut alle hulrom. Da unngår du kuldebroer, kaldt trekk og muligheter for kondens, sopp og muggskader. Flexi A-plate er, med sin unike fleksible sidekant, utviklet nettopp for å gi en best mulig utfylling. Den «fjærende» sidekanten bidrar til at platen spenner godt imot stenderne slik at det sikres et best mulig resultat.
Lydplate
Det er ikke bare støy utenfra som kan være plagsom og irriterende i en vanlig bolig. Støy kan like godt komme fra personer i naborommet eller fra leiligheten ved siden av. Hvor stor lydreduksjon som oppnås ved å isolere en skillevegg er avhengig av type platekledning, antall platelag og stendertype.
Eksempelvis vil en 70 mm skillevegg isolert med Rockwool Lydplate kunne redusere lydnivået med 6-8 dB, noe som vil oppfattes som nesten en halvering av støynivået.
FRED OG RO: Med riktig isolasjon kan etasjen okkuperes av flere samtidig.
Drensplate
Et område som ofte blir glemt, men som trenger isolasjon er utvendig kjelleryttervegg. Rockwool Drensplate er et veldig godt og nyttig mersalg, som gir fornøyde kunder. SINTEF anbefaler at minst 2/3 av den totale isolasjonsmassen ligger på utsiden, noe som fører til at veggen blir tørrere og varmere og bidrar til bedre energikomfort i kjellerrom. For å sikre en raskere uttørking av grunnmuren et det viktig å bruke et dampåpent isolasjonsprodukt. Når drensplaten monteres direkte på utsiden av betongveggen, vil veggen tørke raskere ut og få lavere fuktinnhold. Dette er spesielt fordelaktig ved f. eks. rehabilitering av fuktige yttervegger som suger fukt opp fra grunnen og i nybygg hvor mye byggfukt skal ut av konstruksjonen. Drensplaten gir ikke bare en fullgod isolering, men også en fullgod drenering på utsiden av kjellerveggen.
VIL DU SE MER PÅ ISOLASJON FRA ROCKWOOL? LOGG INN I BM PORTALEN HER
SLIK SER DET UT: Drensplate fra Rockwool
Trinnlydplate
Når vi snakker om støy mellom etasjer, skiller vi mellom støy ovenfra og støy nedenfra. Ved rehabiliteringsprosjekter, der det skal skiftes gulv eller gjøres noe med himlingene, bør det være en selvfølge å tenke på lydreduserende tiltak samtidig. Dersom man gjør endringer i gulvet, kan man benytte seg av Rockwool trinnlydplater, enten det skal legges flytende plategulv eller flytende sparkel med f. eks fliser over. Etasjeskiller av tre lydisolerer ofte svært dårlig, og en god trinnlyd dempende løsning kan gjøre at støyen gjennom etasjeskillet halveres.
Dersom du skal skifte himlingen i etasjen under, eller har problemer med støy fra kjellerstuen, anbefaler Rockwool at du henger den nye himlingen i lydbøyler. Er det ikke noe isolasjon i etasjeskilleren kan alternativet også være å blåse inn løs isolasjon. Metoden brukes ofte i eldre hus og har en rekke fordeler. Arbeidet utføres raskt og enkelt og kan gjøres uten å rive eksisterende gulv eller himling. Innblåsingen kan utføres både fra innsiden og utsiden av huset ved etasjeskillet.
Effektivt og enkelt uten plugg
Lettbetongskruen fra ESSVE trenger ikke forboring. I ulike lengder og tykkelser vil denne skruen forenkle og effektivisere din hverdag.