Til tross for at vi i vår moderne tid har mange andre oppvarmingsalternativer, holder vi nordmenn tradisjonen med vedfyring høyt oppe. Vi har et veldig godt forhold til peiskosen, ikke bare på hytta, men også hjemme i sofakroken.
Den nye peisen F 520 fra Jøtul har brede glassflater på tre sider og et belegg som holder glasset sotfritt. Det gjør at du kan nyte peiskosen fra flere vinkler. De hvitemaljerte brennplatene skaper i tillegg et lyst og luftig innsyn til brennkammeret.
SE VÅRT UTVALG AV PEISER
TIPS TIL GODE FYRINGSVANER:
- Ikke rundfyr. Dvs. fylle opp ovnen på kvelden og sette lufttilførselen på minimum for å fyre hele natten. Dette gir ufullstendig forbrenning og mer skadelige utslipp.
- Ikke sprengfyr. For sterk varme kan skade både ovn og pipeløp.
- Unngå ulmebrenning. Ulmebrenning, som skyldes for våt ved eller feil trekkforhold, er forurensende og lite økonomisk.
- Juster lufttilførselen. Det tar litt tid før varmen blir sterk nok til å danne trekk. La derfor døren stå litt på gløtt de første minuttene.
- Ikke stapp ovnen for full med ved, det holder med 2-3 kubber.